Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Kotlety jagnięze z sosem z bazylii

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kotlety jagniece z kością 4 sztuk
bulion wolowy 0,5 szklanek
musztarda ziarnista 1 łyżek stołowych
śmietana 100 mililitrów
czosnek 1 ząbki
szalotka 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
sól 0,25 łyżek deserowych
oliwa 0,5 łyżek stołowych
listki bazylii 0,5 szklanek
pieprz według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną szalotkę posiekać, a czosnek zmiażdżyć i podsmażyć na maśle, wlać bulion i zagotować. Dodać musztardę, śmietanę, posiekane listki bazylii oraz sól i mieszając, podgrzewać. Kotlety posmarować oliwą oraz oprószyć pieprzem i piec na średnim grillu 5 minut z każdej strony. Podawać z ciepłym sosem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER