Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Gołąbki po żydowsku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 100 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta 1 sztuk
mięso wołowe 450 gramów
ryż 1 szklanek
cebula 5 sztuk
cytryna 2 sztuk
pomidory 3 sztuk
rodzynki 0,5 szklanek
miód 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Ugotować ryż na sypko i wymieszać z drobno posiekanym mięsem, oczyszczona oraz drobno posiekaną cebulą. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Tym farszem nadziać z blanszowane liście kapusty. Zwinąć gołąbki, ułożyć w rondlu, przekładając je obranymi ze skórki, pokrojonymi na ćwiartki pomidorami. Polać wodą i wstawić na 45 minut do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Polać miodem wymieszanym z sokiem z cytryny oraz rodzynkami i zapiekać jeszcze 15 minut. Podawać z pieczywem lub ziemniakami piure.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER