Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Klopsy ze szpinaku z ostrym sosem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
szpinak mrozony 450 gramów
maka kukurydziana 150 gramów
cebula czerwona 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
kminek mielony 1 łyżek deserowych
kurkuma 2 łyżek deserowych
olej 2 łyżek stołowych
gorczyca 2 łyżek deserowych
kurkuma 2 łyżek deserowych
olej 1 łyżek stołowych
papryczka chili 1 sztuk
jogurt naturalny 200 mililitrów
listki kolendry 0,5 szklanek

Wykonanie:

Rozmrożony szpinak odcisnąć z nadmiaru wody i wymieszać z mąką, posiekana cebula, rozdrobnionym czosnkiem i przyprawami. Z masy uformować kulki wielkości orzecha włoskiego i usmażyć na rozgrzanym oleju. Klopsy przełożyć na blaszkę, wyścielona papierem do pieczenia i piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Sos: na patelni rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić nasiona gorczycy, 2 łyżeczki kurkumy, posiekaną chilli. Podsmażyć i wymieszać z jogurtem oraz posiekaną kolendrą.

Uwagi:

Szpinakowe klopsy z ostrym sosem można podawać też z kebabem z indyka.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER