Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Przecier mirabelkowy z jabłkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mirabelki 1 kilogramów
jabłka 2 sztuk
cukier 500 gramów

Wykonanie:

Umyte mirabelki wydrylować. Umyte jabłka pokroić na ćwiartki wrzucić do rondla, wlać kilka łyżek wody, dodać mirabelki i podgrzewać, pod przykryciem, na małym ogniu, aż zmiękną. Teraz je przetrzeć, zbyt gęsty przecier można rozcieńczyć niewielką ilością przegotowanej wody, wsypać cukier, mieszając, podgrzewać, aż się zagotują. Przełożyć do czystych słoików, zakręcić i pasteryzować 15 minut. Używać jako dodatek do białych mięs i ryb oraz do ciast, deserów, delikatnych legumin i pieczywa.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER