Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Minikebaby z indyka

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso mielone indycze 450 gramów
sól 1 łyżek deserowych
pieprz 0,5 łyżek deserowych
kminek mielony 1 łyżek deserowych
mięta suszona 1 łyżek stołowych
natka pietruszki suszona 1 łyżek stołowych
jogurt naturalny 250 mililitrów
bułka tarta 3 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
mięta 1 łyżek stołowych

Wykonanie:

Wymieszać mięso z przyprawami oraz suszonymi ziołami, dodać 2 łyżki jogurtu i tarta bułkę tyle, aby masa nie była zbyt rzadka. Mięso nałożyć na patyczki do szaszłyków i podsmażyć na patelni, na oleju. Można tez uformować małe klopsy i po 2-3 nabić na patyczki. Przełożyć kebaby na blachę wyścielona papierem do pieczenia i piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Pozostały jogurt wymieszać z rozdrobnionym czosnkiem i posiekana miętą, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Kebaby podawać z tortillami lub chlebem pita.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER