Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Ciastka ryżowo-kokosowe

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kleik ryżowy 1 sztuk
margaryna 1 sztuk
jajka 3 sztuk
cukier 1 szklanek
wiórki kokosowe 4 łyżek deserowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
konfitura z wiśni według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Wymieszać kleik ryżowy z proszkiem do pieczenia i wiórkami, posiekać z margaryną, dodać jajka, cukier oraz szczyptę soli i zagnieść ciasto. Po kawałku ciasta odrywać, formować kulki i układać je na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. W każdej kulce zrobić dołek. Wstawić ciastka do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec na jasnozłoty kolor. do każdego wgłębienia włożyć troszkę konfitur i ew. udekorować wisienką.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER