Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Gołąbki z kaszą gryczaną

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta 1 sztuk
kasza gryczana 1,5 szklanek
grzyby suszone 30 gramów
cebula 2 sztuk
jajka 2 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
śmietana 1 szklanek
bulion drobiowy 1 kostek
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną kapustę (głąb wyciąć) z blanszować we wrzątku. W liściach wyciąć zgrubienia.
Kaszę ugotować na sypko. Namoczone na noc grzyby ugotować i drobno pokroić. Oczyszczona cebule posiekać i zrumienić na tłuszczu. Wszystkie składniki farszu wymieszać, dodać rozpuszczony w niewielkiej ilości wody bulion, ugotowane na twardo i posiekane jajka, mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Zwinąć gołąbki, ułożyć w rondlu, podlać wywarem z grzybów i dusić, aż prawie cały płyn wyparuje. Polać je szklanką kwaśnej śmietany i chwile dusić lub zapiec w piekarniku. Podawać polane stopionym boczkiem lub cebulka zrumieniona na tłuszczu.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER