Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Sałatka ziemniaczana ze śledziem

Opis:

Jogurt można zastąpić śmietaną.
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniaki 5 sztuk
matiasy 350 gramów
pieprz 0,5 łyżek deserowych
cebula 1 sztuk
pomidor 1 sztuk
korniszony 3 sztuk
kapary 1 łyżek stołowych
jajka 2 sztuk
majonez 3 łyżek stołowych
jogurt naturalny 2 łyżek stołowych
koperek 2 łyżek stołowych
cukier 1 szczypta
sok z cytryny według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Uwagi:

Umyte, osuszone filety pokroić w kostkę, oprószyć grubo zmielonym pieprzem i odstawić na godzinę. Z ugotowanych w mundurkach ziemniaków ściągnąć skórkę, a miąższ pokroić na kawałki. Pomidory umyć, usunąć pestki oraz łykowate środki, a resztę pokroić na małe cząstki. oczyszczona cebule posiekać, a kapary przepłukać na sicie i osączyć. Ugotowane na twardo jajka obrać, białka pokroić w gruba kostkę, a żółtka posiekać. Majonez wymieszać z jogurtem i posiekanym koperkiem, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i cukrem, ew. sokiem z cytryny. W salaterce ułożyć warstwami składniki sałatki, polać sosem i delikatnie wymieszać, posypać posiekanymi żółtkami oraz pieprzem, przykryć i na 1,5 godziny wstawić do lodówki.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER