Użytkowników online: 21
kulinaria
« Powrót  

Zapiekane faszerowane ziemniaki

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
sól według uznania
pieprz według uznania
bekon (plasterki) według uznania
czosnek 2 ząbki
listki tymianku według uznania
ser biały 200 gramów
ziemniaki 4 sztuk

Wykonanie:

Duże, wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić i przekroić na skos. Zmiksować ser z oczyszczonym czosnkiem i świeżym tymiankiem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Tą masą przełożyć ziemniaki i mocno zawinąć je w bekon. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiekać w 180 stopniach, aż ziemniaki będą zrumienione.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER