Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Kotlety jajeczne

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajka 12 sztuk
cebula 1 sztuk
olej według uznania
koperek 0,5 pęczek
bułka tarta według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Ugotowanych na twardo 10 jajek obrać i posiekać. Oczyszczoną cebulę pokroić w drobną kosteczkę, podsmażyć na 2 łyżkach oleju i dodać do posiekanych jajek. wbić 2 surowe jajka, dodać posiekany koperek oraz tyle bułki tartej, aby masa stała się wystarczająco spoista do wyrabiania kotlecików. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z dobrze wyrobionej masy formować kotlety, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju, z obu stron na rumiano.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER