Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Pizza na cieście francuskim

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ciasto francuskie 500 gramów
cebula 2 sztuk
papryka żółta 2 sztuk
papryka czerwona 2 sztuk
ser feta 200 gramów
ser rokpol 100 gramów
sos bazyliowy pesto 4 łyżek stołowych
kapary (słoiczek) 0,5 sztuk
czosnek 2 ząbki
oregano 1 łyżek deserowych
oliwa 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Ciasto rozmrozić na dolnej półce w lodówce, pokroić na 4 prostokąty, pozostawiając kawałek ciasta na boki prostokątów. Oczyszczone warzywa pokroić w paseczki. Posiekany czosnek podsmażyć na oliwie, doprawić solą, pieprzem oraz oregano i przestudzić. Placki ciasta posmarować sosem pesto i nałożyć porcję warzyw. Z zalewy osączyć fetę i kapary, rokpol pokroić na kawałki i posypać warzywa. Gotowe pizze piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Uwagi:

Pizzę można też obłożyć szynką, tuńczykiem, kawałkami ananasa.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER