Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Gołąbki rybne w sałacie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet z pangi 400 gramów
liście sałaty masłowej 16 sztuk
marchewka 2 sztuk
jajka 2 sztuk
bułka tarta 2 łyżek stołowych
koperek 3 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Wyszorowaną marchewkę ugotować, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Opłukane filety pokroić na małe kawałeczki i zmiksować krótko z jajkami w blenderze. Przełożyć do miski dodać marchewkę, posiekany koperkiem, przyprawy, bułkę, sok z cytryny i wymieszać. Opłukać liście sałaty i usunąć twarde końce. Masę rybna kłaść na 2 listkach i zwijać gołąbki. W dużym garnku zagotować wodę i gołąbki układać na sitku umieszczonym nad wodą, sitko przykryć i gotować gołąbki na parze 35 minut. Gotowe podawać z sosem z pomidorów oraz ryżem.

Uwagi:

Rybę można zastąpić mięsem drobiowym.
Gołąbki można tez ugotować w parowarze.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER