Użytkowników online: 18
kulinaria
« Powrót  

Wołowina duszona z pieczarkami i pomidorami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso wołowe 500 gramów
pomidory 500 gramów
pieczarki 500 gramów
śmietana 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
oliwa z oliwek 1 łyżek stołowych
majeranek według uznania
bazylia według uznania
estragon według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umyte, osuszone mięso pokroić na sześciany, a oczyszczone pieczarki na plasterki. Mięso i grzyby opiec na oliwie, zalać niewielka ilością gorącej wody i dusić do miękkości. Przed końcem gotowania dodać zioła i przyprawy. Sparzyć pomidory, zdjąć skórkę, pokroić w cząstki i dodać do mięsa. Na końcu dolać śmietanę wymieszaną z mąką i zagotować.

Uwagi:

Wołowinę można zastąpić cielęciną.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER