Użytkowników online: 18
kulinaria
« Powrót  

Suflet czekoladowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
masło 50 gramów
mąka 50 gramów
mleko 250 gramów
czekolada gorzka 40 gramów
jajka 4 sztuk
cukier 70 gramów
czekolada według uznania
bułka tarta według uznania

Wykonanie:

Przesiana mąkę wymieszać z rozpuszczonym masłem. Wlać mleko i zagotować. Wymieszać z żółtkami oraz z posiekana 40g czekolady. Delikatnie połączyć z piana z białek ubitą na sztywno z 70g cukru. Masę przełożyć do naczynek wysmarowanych masłem i posypanych bułka tartą. Posypać posiekana czekoladą. Wstawić miseczki na blachę z gorącą wodą. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, po czym zwiększyć do 200 stopni i piec jeszcze ok. 20 minut.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER