Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Sushi z melona

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
melon 1 sztuk
ryż 100 gramów
mleko kokosowe 100 mililitrów
skórka z cytryny według uznania
melon 50 gramów
cukier 40 gramów

Wykonanie:

Melona obrać ze skórki i pociąć w cienkie podłużne paski. Ryż ugotować w wodzie i mleku kokosowym z dodatkiem skórki cytrynowej. Posłodzić. Dwudziestogramowe kulki ryżu owijać paskami melona. Podawać z usmażonymi na maśle kostkami melona (50g).

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER