Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Krewetki zapiekane z czosnkiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 35 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
krewetki mrozone 500 gramów
czosnek 4 ząbki
natka pietruszki 1 pęczek
pomidorki koktajlowe 200 gramów
wywar z włoszczyzny 2 szklanek
masło 3 łyżek stołowych
rozmaryn 1 gałązki
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Wrzucić krewetki do wrzącego wywaru z włoszczyzny i gotować 2 minuty na małym ogniu, wystudzić. Oczyszczony czosnek i natkę drobniutko posiekać. Sparzonym pomidorka zdjąć skórkę i przekroić na pół. Krewetki obsmażyć z obu stron (1-2 minuty) na stopionym maśle. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, dodać czosnek, natkę, pomidory i gałązkę rozmarynu. Oprószyć sola oraz pieprzem, polać gorącym masłem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekać 10 minut. Podawać gorące z grzankami czosnkowymi i białym winem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER