Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Pierogi leniwe

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ser mielony chudy 500 gramów
jajka 2 sztuk
mąka 1 szklanek
masło 1 łyżek stołowych

Wykonanie:

Ser wymieszać z żółtkami. Z białek ubić sztywną pianę i powoli dodawać do sera naprzemiennie z przesiana maka. Dobrze wymieszać. Z masy uformować wałeczki, obtoczyć je w mące i pokroić na kopytka. Gotować je we wrzątku. Wyjmować łyżką cedzakową. Podawać polane ciepłym masłem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER