Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Gołąbki z grzybami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ryż jaśminowy 100 gramów
liscie włoskiej kapusty 4 sztuk
grzyby leśne 200 gramów
por 1 sztuk
sos sojowy 1 łyżek stołowych
oliwa 1 łyżek stołowych
olej sezamowy 1 łyżek deserowych
sól według uznania
szczypiorek według uznania

Wykonanie:

Ugotować ryż w lekko osolonej wodzie, wystudzić. Umyte liście kapusty wrzucić do gorącej wody na 5 minut. Przełożyć na talerz i osączyć z wody. Oczyszczone grzyby i małego pora posiekać i dusić 10 minut na oliwie. Mieszając, doprawić sosem sojowym. Ryż wymieszać z łyżeczką oleju sezamowego, potem dokładnie rozprowadzić na połowie każdego liścia kapusty. Na ryżu rozłożyć grzyby, zwinąć liście w rulony. Każdy rulon przekroić na 4 części, żeby zrobić gołąbki o długości ok. 4-5 cm. Przewiązać je dla dekoracji szczypiorkiem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER