Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Jagnięcina z migdałami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kotleciki jagniece z kostką 4 sztuk
szalotka 4 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
ryż jaśminowy 150 gramów
bulion warzywny 0,5 szklanek
płatki migdalowe 60 gramów
kolendra 0,5 łyżek deserowych
papryka slodka 1 łyżek deserowych
kminek mielony 1 łyżek deserowych
sól 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
oliwa 3 łyżek stołowych
listki kolendry według uznania

Wykonanie:

Wymieszać wszystkie przyprawy i natrzeć nimi umyte, osuszone mięso. Kotleciki podsmażyć na rozgrzanej na patelni oliwie, po 2 minuty z każdej strony i przełożyć razem z tłuszczem do naczynia żaroodpornego. Dodać posiekane szalotki, czosnek pokrojony na grube plastry oraz paprykę pokrojona w paski. Przykryć folia aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 40 minut. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Powinien pozostać twardy, ponieważ dojdzie w piekarniku. Do mięsa dodać odcedzony ryż i płatki migdałowe, wlać bulion i piec jeszcze 15 minut. Podawać posypane świeżą kolendrą.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER