Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Paella z warzywami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
papryka czerwona 1 sztuk
papryka zielona 1 sztuk
fasolka szparagowa 20 sztuk
ciecierzyca z zalewy 0,5 szklanek
pomidory 3 sztuk
ryż 100 gramów
groszek zielony 100 gramów
fasola czerwona 1 puszka
oliwa 3 łyżek stołowych
bulion warzywny 1 litrów
cytryna 1 sztuk
szafran 1 szczypta
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną cebulę i czosnek posiekać, a oczyszczoną paprykę pokroić na paski. Oczyszczoną fasolkę pokroić na kawałki. Ciecierzyce osączyć, a sparzone pomidory obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć cebulę, czosnek oraz paprykę. Wsypać ryz, dodać fasolkę szparagową oraz pomidory, wlać bulion i gotować, aż ryż prawie całkowicie wchłonie płyn (ok. 20 minut). Dodać ciecierzycę, groszek oraz osączona z zalewy i opłukana czerwoną fasolę. Doprawić do smaku i wrzucić szafran. Mieszając, gotować 5 minut. Podawać z kawałkami cytryny.

Uwagi:

Do tej potrawy można też użyć inne warzywa: bób, cukinię, brokuły.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER