Użytkowników online: 17
kulinaria
« Powrót  

Tiramisu na 10 porcji

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajka 6 sztuk
serek mascarpone 400 gramów
biszkopty podłużne 2 sztuk
napar mocnej kawy 1 szklanek
likier amaretto 100 mililitrów
cukier waniliowy 6 łyżek stołowych
kakao według uznania

Wykonanie:

Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym na puszystą masę i wymieszać z serkiem. Białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą serową.
Zimna kawę wymieszać z likierem, zanurzać w niej na chwilę biszkopty. Na dnie żaroodpornego naczynia ułożyć warstwę biszkoptów, posmarować ją połową masy serowej i przez sitko gęsto posypać kakao. Ułożyć 2 warstwę biszkoptów i rozsmarować resztę masy serowej. Posypać ja dokładnie kakao. Deser wstawić do lodówki na 4 godziny. Przed podaniem posypać jeszcze jedna warstwą kakao lub starta gorzką czekoladą.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER