Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Kopytka z burakami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kopytka 1 sztuk
buraczki 250 gramów
cebula 1 sztuk
bulion warzywny 100 mililitrów
masło 1 łyżek stołowych
śmietana 4 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną cebulę pokroić w kostkę oraz ugotowane wcześniej buraki. Cebule poddusić na maśle lub oleju, dodać buraki oraz bulion i gotować 5 minut na małym ogniu. Do ugotowanych kopytek dodać masło, poczekać aż się rozpuści, wrzucić do sosu z buraków i zagęścić śmietaną. Całość posypać posiekaną natką.

Uwagi:

Gotowe kopytka podgrzać w osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki oliwy tak długo, aż wypłyną na powierzchnię. Wyciągnąć je cedzakiem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER