Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Kotlety mielone Dab

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
BULION WIEPRZOWY 1 kostek
bułka czerstwa 2 sztuk
kiełbasa zwyczajna 20 dekagramów
tymianku 1 łyżek deserowych
jajka 2 sztuk
ryż 1 szklanek
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
mięso mielone wieprzowe 1/2 kilogramów
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

WODĘ POSOLIĆ I UGOTOWAĆ RYŻ,GOTOWAĆ 20 MINUT.CEBULĘ OBRAĆ I POKROIĆ W DROBNĄ KOSTKĘ,ZESZKLIĆ NA OLEJU.ZĄBKI CZOSNKU BARDZO DROBNO POSIEKAĆ.W GORĄCYM BULIONIE NAMOCZYĆ CZERSTWE BUŁKI PRZEZ KILKA CHWIL.
MIĘSO MIELONE WYROBIĆ RAZEM Z JAJKAMI,CEBULĄ,CZOSNKIEM, RYŻEM I BUŁKAMI.I PRZYPRAWIĆ,TYMIANKIEM,SOLĄ,PIEPRZEM.
ODSTAWIĆ NA 5 MINUT DO LODÓWKI.FORMOWAĆ ŚREDNIE KOTLETY I SMAŻYĆ.

Autor: dabskop

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER