Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Jajka w gniazdkach szpinakowych

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
szpinak 600 gramów
szalotka 1 sztuk
masło 4,5 łyżek stołowych
śmietana 100 gramów
czosnek 2 ząbki
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
jajka 6 sztuk

Wykonanie:

Oczyszczona szalotkę drobno posiekać i zeszklić na maśle. Dodać oczyszczony szpinak, przykryć i dusić 5 minut, aż liście opadną. Dodać gęsta śmietanę i doprawić zmiażdżonym czosnkiem, gałka, sola oraz pieprzem. Wysmarować kokilki masłem, włożyć szpinak i łyżką zrobić wgłębienia. W utworzone dołki wbić po 1 jajku. Wierzch obłożyć płatkami masła. Zapiekać ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż jajka się zetną.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER