Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Przysmak anielski

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
udka z kurczaka 10 sztuk
imbir 0,5 łyżek deserowych
kurkuma 0,5 łyżek deserowych
cyrry 0,5 łyżek deserowych
papryka slodka 0,5 łyżek deserowych
gałka muszkatołowa 0,5 łyżek deserowych
goździki 0,5 łyżek deserowych
Cynamon 0,5 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania
cytryna 2 sztuk
miód 1 łyżek stołowych
piwo karmelowe 0,5 litrów
porter 0,5 litrów
ocet winny czerwony 1 łyżek stołowych
oliwa 2 łyżek stołowych
wódka żołądkowa gorzka 50 mililitrów

Wykonanie:

Umyte udka włożyć do garnka, dodać wszystkie przyprawy, rozpuszczony w niewielkiej ilości ciepłej wody miód, sok wyciśnięty z cytryn, ocet, oliwę, wódkę oraz piwo. Podgrzać, nie gotować i odstawić w chłodne miejsce. Po upływie doby zagotować. Udka przełożyć na patelnię, zalać płynem i gotować na ostrym ogniu. Odparować ok. 2/3 płynu, udka powinny być przyrumienione. Podawać z bułką lub ryżem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER