Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Burakowa zupka z kurczakiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
marchewka 1/2 sztuk
pietruszka 1/4 sztuk
ziemniak 1/2 sztuk
bura 1/2 sztuk
masło 1 łyżek deserowych
filet z piersi kurczaka 30 gramów

Wykonanie:

1. Ziemniak,marchew, pietruszkę i burak starannie myjemy, obieramy i płuczemy.
2. Gotujemy burak tak, by był miękki. Pozostałe warzywa wkładamy do wrzątku i również gotujemy do miękkości razem z mięsem z kurczaka.
3. Następnie dodajemy buraczka i wszystko miksujemy.
4. Dodajemy masło lub oliwę i starannie mieszamy.

Uwagi:

Można dodać świeżą nać pietruszki dla lepszego smaku i aromatu.

Autor: aniapopstar

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER