Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Rolada zbitą śmietaną II

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajka 5 sztuk
cukier puder 1 szklanek
mąka tortowa 1 szklanek
mąka ziemniaczana 2 łyżek deserowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
aromat rumowy według uznania
sok z cytryny 1 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
śmietana bita według uznania
owoce według uznania

Wykonanie:

Utrzeć żółtka z cukrem na jednolitą masę. Ubić białka ze szczyptą soli na sztywno
Obie mąki razem z proszkiem przesiać przez sito.
Do masy żółtkowej wlać sok z cytryny i aromat. Wymieszać z mąką i delikatnie połączyć z pianą. Przełożyć do blaszki, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. piec ok. 15 minut w 180 stopniach.
Gorący biszkopt wyłożyć na ściereczkę posypana cukrem i zrolować. Po ostygnięciu rozwinąć. Ciasto posmarować bitą śmietaną i zrolować. Udekorować bitą śmietaną owocami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER