Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Pascha wielkanocna

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
rodzynki 100 gramów
migdały 50 gramów
daktyle 300 gramów
figi 30 gramów
skórka pomarańczowa kandyzowana 80 gramów
ser mielony 500 gramów
masło 250 gramów
żółtka 4 sztuk
cukier puder 0,75 szklanek
laska wanilii - starta 1 łyżek deserowych
śmietana kremowa 1 szklanek
płatki migdalowe według uznania
owoce kandyzowane według uznania

Wykonanie:

Namoczone rodzynki osączyć. Sparzone, obrane migdały posiekać z resztą bakalii. Utrzeć ser stopniowo dodając masło, po jednym żółtku, cukier puder, wanilię i śmietanę. Wymieszać z bakaliami. Wyłożyć do formy, przycisnąć obciążonym talerzykiem i odstawić na noc do lodówki. Odlać serwatkę. Paschę wyjąć i udekorować ozdobami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER