Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Sernik bakaliowy w czekoladzie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 100 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 300 gramów
jajka 1 sztuk
masło 5 łyżek stołowych
cukier 5 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
ser mielony 500 gramów
cukier 300 gramów
rodzynki 150 gramów
mąka ziemniaczana 5 łyżek stołowych
jajka 4 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuk
polewa z czekolady gorzkiej 200 gramów
polewa z czekolady białej 50 gramów
wiórki kokosowe 5 łyżek stołowych

Wykonanie:

Ciasto: z przesianej mąki, jajka, proszku, 5 łyżek cukru i masła zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować je i wylepić nim dno i boki tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia.
Masa serowa: zmiksować ser z 300g cukru, cukrem waniliowym oraz żółtkami. Wymieszać z mąką, pianą ubitą z białek oraz rodzynkami. Masę przełożyć do tortownicy, wyrównać. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach. Wystudzone ciasto udekorować roztopioną ciemna czekoladą, wiórkami i jasną polewą.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER