Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Faszerowana pierś z indyka

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 150 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pierś z indyka 1,5 kilogramów
ser mielony 500 gramów
żółtka 2 sztuk
kukurydza konserwowa 0,5 puszka
cukinia 1 sztuk
natka pietruszki 0,5 pęczek
marchewka 1 sztuk
papryka mielona slodka według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
olej według uznania

Wykonanie:

Umytą, osuszona pierś rozkroić tak, by powstał duży płat. Przykryć go folia i lekko rozbić. Mięso oprószyć z obu stron pieprzem, sola oraz papryką i wstawić do lodówki na 30 minut.
Do sera dodać żółtka, osączona kukurydzę oraz posiekana natkę, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką. Dobrze wymieszać i rozsmarować na mięsie.
Oczyszczona marchewkę oraz opłukana cukinię osuszyć i pokroić w długie, grubsze słupki. Ułożyć je na warstwie serowej. Ostrożnie zwinąć roladę. Związać mięso bawełniana nicią i obficie skropić olejem. Roladę przełożyć do brytfanny i wstawić do piekarnika nagrzanego do 240 stopni. Po 20 minutach zmniejszyć do 210 stopni i piec jeszcze ok. 60 minut. Co 20 minut podlewać roladę wytwarzającym się sosem. Z upieczonego mięsa usunąć nici, a roladę pokroić w grubsze plastry.

Uwagi:

Do masy serowej można też dodać 2 roztarte ząbki czosnku.
Jeśli masa serowa jest zbyt rzadka, to należy dołożyć więcej natki.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER