Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Zupa z kapusty pekińskiej

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta pekińska 25 dekagramów
marchew 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
seler 0.25 sztuk
cebula 1 sztuk
ziemniak 3 sztuk
sól według uznania
śmietana 0.33 szklanek
natka pietruszki według uznania

Wykonanie:

Kapustę pekińska oczyścić, dokładnie umyć, drobno pokroić. Włoszczyznę i ziemniaki oczyścić, opłukać, pokrajać. Warzywa włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą, ugotować do miękkości, dodając sól w połowie gotowania. Zupę zabielić śmietanką, podawać posypaną natką pietruszki.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: jaba_78

Data: 2011-09-28

ja dam piątkę

Autor: placuszek

Data: 2009-12-02

zupa nie specjalnie smakuje

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER