Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Bejcowane żeberka z rusztu

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 100 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
koncentrat pomidorowy 4 łyżek stołowych
miód 3 łyżek stołowych
sos sojowy 3 łyżek stołowych
żeberka 2 kilogramów
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Bejca: wymieszać koncentrat z miodem, powoli ucierając, dolewać sos sojowy. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem.
Opłukane żeberka pokroić na porcje, posmarować przygotowaną bejcą, zawinąć w folie aluminiową i włożyć na 60 minut do lodówki ( można na noc). Zamarynowane żeberka ułożyć na ruszcie rozgrzanego grilla i piec ok. 35 minut. W trakcie pieczenia obracać oraz smarować olejem. Podawać z pieczywem i sałatkami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: kamilek072001

Data: 2011-11-21

exstra! super przepis!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER