Użytkowników online: 44
kulinaria
« Powrót  

Pikle z goździkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ogórki 1 kilogramów
sól 4 łyżek stołowych
ocet spirytusowy 0,5 szklanek
cukier 3 łyżek stołowych
goździki 1 łyżek deserowych
liść laurowy według uznania
czosnek 3 ząbki
marchewka 1 sztuk

Wykonanie:

Umyte ogórki ułożyć w dużym słoju, przesypując sola. Przykryć talerzykiem, obciążyć i odstawić na dobę. Przełożyć ogórki do mniejszych słoiczków. do każdego włożyć obrany czosnek.
Ocet zagotować z 1,5 szklanki wody oraz plasterkami marchewki, cukrem , kilkoma listkami i goździkami. Gorącym wywarem zalać ogórki. Zakręcić i pasteryzować 20 minut.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER