Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Łosoś w sosie z białej czekolady

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filety z łososia 4 sztuk
oliwa 2 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
bulion warzywny 1 szklanek
sos rybny 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 4 łyżek stołowych
czekolada biała 50 gramów
papryczka chili suszona 2 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Sos: masło rozgrzać, dodać mąkę, wlać do zasmażki bulion oraz sos rybny i gotować 10 minut. Dodać połamana czekoladę oraz pokruszona paprykę, wlać sos z cytryny, wymieszać i odstawić.
Umyte, osuszone kawałki ryby oprószyć sola oraz pieprzem i usmażyć na, oliwie, z obu stron.
Przed podaniem podgrzać sos, polać nim rybę i podawać z ryżem.

Uwagi:

Rybę można też grillować na specjalnej patelni albo upiec na ruszcie (posmarować filety z obu stron oliwą).

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER