Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Koperty warzywne

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 250 gramów
twaróg 250 gramów
margaryna 250 gramów
jajka 1 sztuk
pieczarki 1 kilogramów
cebula 2 sztuk
marchewka 1 sztuk
groszek 2 łyżek stołowych
ser żółty 200 gramów
jajka 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
olej według uznania

Wykonanie:

Nadzienie: oczyszczone pieczarki drobno posiekać, a oczyszczoną marchewkę zetrzeć na grubych oczkach. Oczyszczona cebule drobniutko posiekać. Na rozgrzany na patelni olej wrzucić pieczątki, dodać cebule, a gdy woda z pieczarek odparuje, dodać marchewkę i groszek. oprószyć sola oraz pieprzem, wymieszać i zdjąć z ognia. Do ostygniętego farszu dodać starty ser.
Ciasto: przesiana mąkę wymieszać z twarożkiem, dodać roztopiona margarynę, jajko i szczyptę soli. Wyrobić na gładkie jednolite ciasto. Rozwałkować i pokroić w nieduże kwadraty. Na środek każdego kwadratu nałożyć po łyżce farszu i złożyć końce tak, aby powstałe zgrabne koperty. Każdą posmarować ubitym jajkiem i olejem. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER