Użytkowników online: 47
kulinaria
« Powrót  

Zupa śliwkowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
śliwka węgierka 60 dekagramów
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
cukier według uznania
śmietana 0.5 szklanek

Wykonanie:

Śliwki umyć, usunąć pestki, zalać wrzącą wodą, ugotować do miękkości, lekko przestudzić, przetrzeć przez sito, przyprawić cukrem do smaku. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić kilkoma łyżkami zupy, wlać do garnka, zagotować. Zupę zabielić śmietanką. Podawać czystą lub z makaronem.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER