Użytkowników online: 20
kulinaria
« Powrót  

Chłodnik Litewski z mięsem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mleko zsiadłe 1,5 litrów
botwinka 2 pęczek
rzodkiewki 1 pęczek
śmietana 1 szklanek
ogórki zielone 2 sztuk
pieczeń cielęca 100 gramów
koperek 0,5 pęczek
szczypiorek 0,5 pęczek
cukier według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną botwinkę pokroić i ugotować, odcedzić, ostudzić. Oczyszczone rzodkiewki pokroić w plasterki, a obrane ogórki w słupki. wymieszać zsiadłe mleko ze śmietaną, dodać botwinkę, ogórki, rzodkiewki oraz pokrojone w paseczki mięso i posiekana zieleninę. Mieszając, doprawić do smaku sola oraz cukrem. Schłodzić.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER