Użytkowników online: 20
kulinaria
« Powrót  

Chłodnik staropolski

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
woda 1,5 litrów
mąka 3 łyżek deserowych
skórka chleba razowego według uznania
śmietana 1 szklanek
czosnek 2 ząbki
koperek 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
cukier według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Do zagotowanej, przestudzonej wody wsypać mąkę i starta skórkę chleba i wymieszać, by nie było grudek. Odstawić na 2-3 dni.
Wymieszany zakwas przecedzić i zagotować, wystudzić. Wymieszać ze śmietaną, dodać posiekana zieleninę. Doprawić do smaku solą, cukrem oraz roztartym czosnkiem. Podawać z ziemniakami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER