Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Zupa serowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
wywar z jarzyn 5 szklanek
serek śmietankowy 2 sztuk
por 1 sztuk
śmietana 2 łyżek stołowych

Wykonanie:

Do gorącego wywaru włożyć serki i mieszać aż do całkowitego ich rozpuszczenia. Jeśli powstaną grudki, zupę przecedzić a grudki rozetrzeć. Gotową zupę zaprawić śmietaną i posolić. Umyty por kroimy w cienkie talarki i posypujemy nim zupę już na talerzu. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Uwagi:

serek śmietankowy lub topiony kremowy, śmietana 22%


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER