Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Kluski szpinakowe

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
szpinak 400 gramów
mąka 100 gramów
masło 50 gramów
jajka 2 sztuk
parmezan 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
masło 1 łyżek stołowych

Wykonanie:

Oczyszczony szpinak zalać wrzącą wodą, po 3 minutach odcedzić i posiekać. Dodać mąkę, jajka, 50g masła, szczyptę soli i pieprzu. Wyrobić ciasto. Jeśli jest zbyt luźne dodać więcej mąki. Formować nieduże kulki i wrzucać na lekko osolony wrzątek. Gotować 4 minuty od momentu, gdy wypłyną na powierzchnię. Wyjmować łyżką cedzakową, polać stopionym masłem i posypać startym parmezanem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER