Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Plastry cielęciny na liściach sałaty

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
poledwiczka cielęca 1 sztuk
sałata mieszana według uznania
ziarna sezamu według uznania
ziarna słonecznika według uznania
natka pietruszki według uznania
cebula 1 sztuk
kiełki słonecznika według uznania
kiełki lucerny według uznania
kiełki brokułu według uznania
szczypiorek według uznania
pomidorki koktajlowe według uznania
ocet winny według uznania
oliwa według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umytą, osuszoną polędwiczkę obsmażyć ze wszystkich stron, na rozgrzanej na patelni oliwie. Dosmażać mięso na małym ogniu, często obracając. Różową w środku polędwiczkę pokroić na cienkie plastry. Ziarna uprażyć na suchej patelni lub w piekarniku. Oczyszczone listki sałaty rozłożyć na talerzu (można też przygotować oddzielne porcje), polać octem i oliwą, oprószyć solą, posypać kiełkami, ziołami i uprażonymi ziarnami, ułożyć plastry cielęciny. Cielęcinę można polać sosem ze smażenia. Całość udekorować przekrojonymi na pół pomidorkami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER