Użytkowników online: 22
kulinaria
« Powrót  

Ziemniaki zapiekane z serem i czosnkiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniaki 800 gramów
mleko 0,5 szklanek
śmietana 0,5 szklanek
czosnek 2 ząbki
ser gruyere według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
masło według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone ziemniaki pokroić w cienkie plasterki i ułożyć jak dachówkę w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 230 stopni.
Mleko wymieszać ze śmietaną oraz rozdrobnionym czosnkiem i polać ziemniaki, oprószyć gałką, solą oraz pieprzem. Gdy ziemniaki będą już miękkie, posypać startym serem i zapiekać, aż ser lekko się zrumieni. Podawać jako dodatek do mięs.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER