Użytkowników online: 17
kulinaria
« Powrót  

Garniec z pulpecikami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso mielone 500 gramów
mrożonka warzywna 450 gramów
seler naciowy 2 łodyga
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
szczypiorek 2 łyżek stołowych
cebula 2 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
kajzerka 1 sztuk
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną, drobno posiekaną cebulę zeszklić na oleju. Namoczoną w wodzie bułkę, odcisnąć i dodać do mięsa. Mięso dobrze wyrobić z bułką, cebulą oraz jajkiem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z masy uformować niewielkie pulpeciki i partiami wkładać na na rozgrzane na patelni 2 łyżki oleju, usmażyć na złoty kolor. Oczyszczone łodygi selera pokroić w plasterki. Warzywa, bez rozmrażania, usmażyć na oleju i włożyć do garnka. Dodać pulpety oraz seler, wymieszać i chwile gotować. Posypać posiekaną natką i szczypiorkiem.

Uwagi:

Mieszanka warzywna: ziemniaki, fasolka szparagowa, marchew, cukinia, papryka, kukurydza.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER