Użytkowników online: 17
kulinaria
« Powrót  

Węgierski porkolt

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 100 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniaki 800 gramów
papryka kolorowa 400 gramów
cebula 1 sztuk
łopatka wieprzowa 1 kilogramów
olej 4 łyżek stołowych
papryka słodka 2 łyżek stołowych
papryka ostra 2 łyżek stołowych
bulion warzywny 2 szklanek
śmietana 100 mililitrów
masło 3 łyżek stołowych
mąka 3 łyżek stołowych
natka pietruszki 1 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Obrane ziemniaki pokroić w cienkie plasterki. Oczyszczone papryki pokroić na kawałki. Oczyszczoną cebule przekroić na pół i pokroić w cienkie półplasterki. Umyte, osuszone mięso pokroić w małą kostkę i partiami podsmażyć na gorącym oleju. Doprawić pieprzem, sola i mielona papryka. Dodać cebule i dusić 5 minut. Wlać bulion oraz śmietanę i zagotować. Zagęścić jasna zasmażka z masła i mąki. Do garnka włożyć warstwami mięso, ziemniaki i paprykę. Wlać resztę sosu i dusić 60 minut pod przykryciem. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER