Użytkowników online: 18
kulinaria
« Powrót  

Pudding z wiśniami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
wiśnie 1 kilogramów
bułki 6 sztuk
mleko 0,5 litrów
jajka 4 sztuk
cukier 0,5 szklanek
cukier waniliowy 1 sztuk
skórka z cytryny - otarta 2 łyżek deserowych
Cynamon 0,5 łyżek deserowych
masło 2 łyżek stołowych
cukier puder według uznania

Wykonanie:

Pokroić czerstwe bułki na kromki. Wymieszać ciepłe mleko z jajkami, cukrem, cukrem waniliowym, skorka z cytryny i cynamonem. Mrożone wiśnie rozmrozić. Spód formy, wysmarowanej tłuszczem, wyłożyć kromkami bułki, a na nich rozłożyć wiśnie, przykryć kolejna warstwą bułek i ponownie przykryć warstwą wiśni. Czynność powtarzać, aż do wyczerpania składników. Całość polać masą jajeczno-waniliową i odstawić na 15 minut. Zapiekankę obłożyć płatkami masła i piec ok. 50 minut w 200 stopniach. Gorącą oprószyć obficie cukrem pudrem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER